SIOE BELGIË

Racism is the lowest form of human stupidity, but Islamophobia is the height of common sense

Een aantal zaken duidelijk stellen

Posted by sioebelgie op september 14, 2007

sioe-demo-crowd1-lille.jpgsioe-demo-sit-down-lille.jpg

Eén minuut stilte uit respect voor de slachtoffers van 11 sept.

Laat ons eens duidelijkheid scheppen. Er was slechts één SIOE-betoging: de betoging die reeds lange tijd gepland was en die de start ervan aankondigde op het Luxembourgplein in Brussel.

Hoewel burgemeester Thielemans de SIOE-betoging verboden had, zijn we zeker tegemoet gekomen aan alle regels die de SIOE beloofd had aan de Brusselse politie.

Vlaams Belang heeft herhaaldelijk geprobeerd de SIOE te overhalen om enkel een stilstaande demonstratie te houden op het Schumannplein buiten de comissie om, suggererend dat er een akkoord bereikt was met de Brusselse politie hierover. Desondanks hield SIOE voet bij stuk bij de eisen om van het Luxemburgplein naar het Schumannplein te marcheren. Daardoor zijn we ervan overtuigd dat Vlaams Belang geprobeerd heeft de SIOE-betoging te kapen omdat ze wisten dat ze hun eigen politieke agenda konden publiceren op de rug van de wereldwijde persaandacht die deze betoging kreeg. SIOE heeft politieke partijen de kans gegeven om te tonen dat ze oprecht de Islamisatie van Europa willen stoppen, door hun politieke aspiraties aan de kant te zetten. Toch heeft Vlaams Belang dit niet kunnen doen.

SIOE’s betoging was volledig vreedzaam.Toen Anders Gravers en Steven Gash op het Luxembourgplein aankwamen werden ze gegroet door hooggeplaatste politie – officieren die aankondigden dat “de demonstratie verboden was” maar dat het getolereerd zou worden als we op het Luxembourgplein bleven en de regels en doelstellingen naleefden, wat we uiteraard deden. Gezien de veiligheid van de supporters en de publieke orde altijd prioritair in SIOE’s organisatie van de demonstratie is geweest heeft SIOE aan alle politie-instructies voldaan en een vreedzame betoging gehouden op het Luxemburgplein.

SIOE kan de politie enkel prijzen voor hun inspanningen. De politie heeft slechts enkele administratieve aanhoudingen verricht van een aantal personen die blijkbaar de SIOE-regels, die bepalen dat enkel de SIOE-slogans toegelaten zijn, niet hadden begrepen.

Met deze bijeenkomst hebben we aan de wereld, België en burgemeester Thielemans getoond dat SIOE in staat is demonstraties te leiden waar vreedzame gewone mensen met respect hun boodschap aan de politici kunnen overbrengen.

We hebben dat exact gedaan toen we een petitie met zo’n 10 000 handtekeningen met klachten over Thielemans beslissing de 9/11 demonstratie te verbieden overhandigden aan Gerard Batten (MEP) die de kwestie van burgemeester Thielemans’ verbod in het parlement ter sprake zal brengen om het recht van vreedzame mensen om bijeen te komen en hun vrije mening te uiten overeenkomstig met de EU- wet te verzekeren.

sioe-demo-petition-lille.jpg

Meneer Batten verzekerde dat de petitie overhandigd werd aan burgemeester Thielemans’ kantoor.

SIOE wil niet geassocieerd worden met het Vlaams Belang die zijn eigen aparte demonstratie hield op het Schumann plein. Eerst en vooral omdat we geloven dat ze duidelijk de politie-instructies niet respecteerden en ten tweede, omdat ze SIOE’s inspanningen teniet gedaan hebben door hun eigen demonstratie te houden, daardoor de aandacht van de media afleidend en, ernstiger nog, de betogers die enkel voor de Stop Islamisation Of Europe wilden betogen.

Waarom kon Vlaams Belang deze demonstratie niet op een andere dag plannen? Waarom moesten ze hetzelfde ogenblik en SIOE’s slogans gebruiken? De reden kan enkel zijn dat ze opzettelijk geprobeerd hebben om de SIOE te gebruiken om in de mediabelangstelling te komen. Wat de reden ook is, SIOE beschouwt de actie van Vlaams Belang als onverantwoord en afkeurenswaardig. Dit is waarom SIOE zichzelf sterk van de Vlaams Belang –betoging distantieert die Vlaamse vlaggen toonde, in tegenstelling tot SIOE’s doelstellingen en regels die de mensen uitnodigden los van hun ras, religie of politieke overtuigingen om zich te verenigen en “nee” te zeggen tegen de sluipende Islamisatie van onze maatschappijen, zonder de bagage van politieke partijen. Dit betekent brede frontvorming met één enkel doel, om de Islamisatie van Europa te stoppen.

Daarom is het teleurstellend dat zowel The Brussels Journal en de Gates of Vienna geclaimd hebben dat het Schumannplein de ontmoetingsplaats was ondanks het feit dat de SIOE dit nooit vermeld heeft als verzamelplaats. Het is eveneens ontgoochelend te zien dat Gates of Vienna en Centre for Vigilant Freedom over twee verschillende demonstraties schrijven alsof ze één waren. SIOE installeert nu nieuwe afdelingen in Duitsland, België, Nederland, de Tsjechische Republiek, Polen, Rusland, Frankrijk en Italië. Nu is het tijd om een niet-partij-politieke organisatie uit te bouwen met enkel één doel, de islamisatie van Europa te stoppen.

Op algemene aanvraag beginnen we met een ingeschreven leden programma.SIOE heeft beslist om niet samen te werken met politieke partijen in de toekomst maar enkel met individuen en organisaties die onze wens om de islamisatie van Europa te stoppen delen, tenzij een geschreven akkoord wordt opgemaakt door de SIOE dat getekend wordt door de leiders van de partijen. Met andere woorden een legaal en bindend contract onder SIOE’s voorwaarden. Ons hoofddoel blijft echter nog steeds om gewone mensen aan te trekken die de islamisatie van Europa willen stoppen.

(Oorspronkelijk: ‘Let us make it completely clear‘)

Advertenties

6 Reacties to “Een aantal zaken duidelijk stellen”

 1. Kenny said

  Vlaams Belang did not hold a seperate demonstration .
  They were supporting your demonstration . And you can’t prevent people from being their flags . They are only saying : Flanders supports SIOE , wat’s wrong with that ?

  This is really tiring. They are good people , they are the only party that stand against islamisation in Belgium , and yet you can’t accept anything from them .

  You have everything in common with them , yet you refuse to accept it , perhaps out of fear that the media will manipalute demonize you , just like they did with Vlaams Belang .

  “The police only made a couple of administrative arrests ” : yes , 150 people is only a couple ,right. You probably don’t even care how they were treated , right ?

  You should know at least this : the police force , wich came from Liege , was send there specificaly to deal with any Fleming . They had a list of everyone that should be arrested , no matter what ( and this included most Vlaams Belang people ) . You can’t accept that there is no democracy in Belgium , so you blame it on Vlaams Belang .

  Well i can tell you this : the same thing would have happend if there was no Vlaams Belang there that day . The only difference is , now every Fleming is outraged and feels more sympathetic towards SIOE and Vlaams Belang .

  Sitemaster : We keuren zeker niet goed wat er met de demonstranten gebeurd is, verder is het artikel de letterlijke vertaling van de post op de engelstalige blog. Tussen de lijnen kunt u lezen dat SIOE vreest voor het beschadigen van zijn a-politieke karakter en dat het betreurt dat de meeste persaandacht naar VB gegaan is.Dit is geen sneer naar vlamingen of vlaamsgezinden , er waren gewoon afspraken en die had SIOE graag nageleefd gezien

 2. Suncat said

  In demonstraties, om het even dewelke, zal het altijd moeilijk zijn om vlaggen of spandoeken af te nemen van mensen die als individu optreden, buiten de partij instructies om. Dit is in Brussel ook gebeurd, dus hoeven jullie niet zo op de kap van de Partij Vlaams Belang te zitten.

  Sitemaster : Dit is ook helemaal niet de bedoeling , het bericht is de vertaling van de officiele reactie van SIOE , met andere woorden hoe de organisatoren het gebeuren ervaren hebben. Zeker niet de bedoeling om vanaf nu een wekelijks VB-bash bericht te plaatsen maar gewoon duidelijk stellen dat er de volgende keer betere afspraken gemaakt zullen moeten worden.

 3. Erik(EDJ) said

  Triestig hoe de feiten zelfs hier verdraaid worden.
  Enkele betogers? 154 nota bene, dat noemt men enkele.
  Ondankbaarheid is ’s werelds loon blijkbaar. Hadden jullie niet de steun van het Vlaams Belang gehad dan stonden jullie daar met drie man en een paardenkop.

  Jammer dat, wie is die gatlikker die dat geschreven heeft, ook hier het spel wordt meegespeeld om toch maar “politiek correct” aanvaard te worden.

  Jammer? Beschamend.

  Sitemaster : Het artikel is geschreven door een van de organisatoren , waar hij spreekt over “enkele” had hij het over het luxemburgplein , het gaat hier niet om door “politiek correct” aanvaard te worden , het is een bericht als antwoord op wat de pers geschreven had , namelijk : Anti-islam betoging van VB , etc…

 4. Dina said

  Moesten jullie (= de organisatoren) van de interne politieke situatie in België op de hoogte zijn, zouden jullie begrijpen waarom alleen het Vlaams Belang in de pers geviseerd werd.
  Omdat het een gedroomde afrekening was voor onze politiek-correcte overheid én media. Hadden jullie dat willen vermijden, dan hadden jullie maar in een ander land moeten gaan protesteren.

  Het Vlaams Belang valt niets te verwijten. Zij hebben trouwens niet opgeroepen om deel te nemen aan de betoging en hebben zelfs naar hun leden toe gecommuniceerd dat zij niets met de organisatie te maken hadden.

  Ik ben enorm teleurgesteld in jullie organisatie. Jullie verzetten zich, net als wij, tegen de islamisering van Europa. Maar als jullie nog eens niet in staat zijn om de krachten te bundelen, zal er van de strijd tegen de islamisering niets in huis komen.
  Dat is net de sterkte van de moslims : zij trekken allen aan dezelfde koord.

  Trouwens, jullie zouden zich beter eerst eens deftig informeren over zowel het Vlaams Belang als over de politieke situatie in België alvorens het Vlaams Belang te veroordelen. Wij hebben hier niet alleen een strijd te leveren tegenover de Islam die ons overheerst, maar evenzeer tegenover het franstalig imperialisme dat nog steeds probeert om de Vlamingen onder de knoet te houden.

  Sitemaster: uw nederlandstalige moderator voor sioebelgie.wordpress.com is maar al te goed op de hoogte van het ingewikkelde belgische kluwen dat men politiek placht te noemen. Dit is in evenveel woorden naar het bestuur gecommuniceerd en na inzage zijn zij bereid zich genuanceerder op te stellen , kijk je niet blind op dit euvel , binnenkort staan we weer schouder aan schouder om onze boodschap over de daken te laten klinken : STOP DE ISLAMISATIE VAN EUROPA !!!!!

 5. vander F said

  Tjongejonge,
  beetje rust in de tent a.u.b.
  Het was een bijzondere dag, verwarrend, intimiderend en algeheel surreëel

  Het mag dan zijn dat plaatselijke, Belgische, belangen meespeelden in deze demonstratie, dat dat misschien niet begrepen is door buitenstaanders (ik was ook verrast), soi.

  Het is gebeurd en gaf gelijk een interessant inkijkje in de politieke verhoudingen in België.

  Now back to work,
  we zitten hier niet om elkaar lastig te vallen lijkt me.
  We zitten hier om ons te verenigen.

 6. androe said

  Het Vlaams belang was toch goed toen er bezwaar werd aangetekend tegen het verbod op betogen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: