SIOE BELGIË

Racism is the lowest form of human stupidity, but Islamophobia is the height of common sense

11 September in het Pallieterke

Posted by sioebelgie op september 19, 2007

Politiecommissaris over 11 september

 “Nog nooit ben ik zo beschaamd geweest om commissaris te zijn. Dat ik dit nog moet meemaken op een goede drie maand voor mijn pensioen is zeer erg. Het gaat over de manier waarop mijn collega’s een aantal leden van het Vlaams Belang hebben mishandeld. Een grotere schande bestaat er niet. Terwijl zij aan het praten waren met de pers, werden ze hardhandig weggevoerd, geslagen en op de grond gegooid, en dit zonder de minste reden. Er was geen sprake van geweld, noch van enige vernielingen.” Dat schrijft een politiecommissaris in een boze brief op internet en deze week overgenomen door ’t Pallieterke.
De bikkelharde analyse gaat lijnrecht in tegen enkele progressieve rakkers in de media die zich vrolijk maken over het brutaal neerslaan van een vreedzame protestactie, of die volhouden dat het Vlaams Belang het zélf heeft gezocht.

“Als je dit vergelijkt met de situatie een aantal maanden geleden waar diezelfde politie in Antwerpen passief stond toe te kijken met de handen op de rug, mooi in het gelid; terwijl een verboden betoging van allochtonen uitdraaide op de vernieling van honderden auto’s en tientallen uitstalramen, dan word je misselijk van ellende”, gaat de politiecommissaris verder.
“Daarenboven weet ik, als insider, dat de steun die de politie van Brussel aan de federale had gevraagd, werd toegewezen aan een afdeling uit het Luikse. Wetende dat vooral mensen van het Vlaams Belang aanwezig zouden zijn, was dàt een provocatie (!) van het zuiverste soort. Dit wordt bevestigd door de beledigingen die door deze politiemensen werden geroepen, zoals ‘sale Flamand’, hetgeen geen barst te maken had met de manifestatie zelf.”

Ook oud-politieman Hubert Buysse is niet te spreken over het optreden van de knokploeg van de politie: “Als ik vandaag in Gazet van Antwerpen de foto zie waarbij Frank Vanhecke hardhandig aangepakt wordt door vijf ‘moedige’ politiemannen, moet ik wel tot de vaststelling komen dat daar één en ander op ondeontologische wijze is gebeurd.”

“Ik was destijds ook geen doetje”, citeert ’t Pallieterke Hubert Buysse, “maar als men ziet op welke wijze Vanhecke door een, laat ons maar zeggen, laffe agent in de geslachtsdelen geknepen wordt, terwijl hij in bedwang gehouden wordt door vier andere ‘helden’ dan lijkt mij dat toch ver over het toelaatbare. Vervang op de foto Vanhecke door een moslim, door een milieuactivist of door een linkse politieke rakker en de wereld staat op zijn kop. De Vlaams Belangers echter lijken vogelvrij verklaard te zijn en dàt is zeker niet democratisch.”

 Bron : Website VB , citaten uit “het pallieterke”.

Hoewel de SIOE-manifestanten minder gewelddadig aangepakt werden delen wij zeker dezelfde bezorgdheid , de vrije mening werd aangevallen , de pen werd met het zwaard beantwoord.

Naar we vernomen hebben zal het VB het hier niet bij laten, ook SIOE is door deze vulgaire tentoonspreiding van (politieke) macht meer dan ooit vastberaden om door te zetten. Wanneer men onze vragen niet langer met argumenten wil beantwoorden maar botweg de vraagsteller de mond snoert kan het niet anders dan dat het antwoord dat ze niet willen geven de naakte waarheid is…waarmee ze eigenlijk al geantwoord hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: