SIOE BELGIË

Racism is the lowest form of human stupidity, but Islamophobia is the height of common sense

Angst voor islamofobie

Posted by sioebelgie op oktober 9, 2007

In een Het Laatste Nieuws is recent een merkwaardig artikel opgedoken: “Ngo’s trekken aan alarmbel over islamofobie”. In Jaen, Zuid-Spanje, hebben een dertigtal ngo’s aan de alarmbel getrokken wegens de toenemende islamofobie. Jasser Auda waarschuwt voor oversimplificatie, negatieve beeldvorming en stereotyperen van moslims. Naar aanleiding daarvan, zal in Spanje een internationale conferentie over “intolerantie jegens en discriminatie van de moslims” plaatsvinden.

SIOE België is het daar niet mee eens: islamofobie steunt niet op oversimplificatie, maar is het logisch gevolg van een aantal vaststellingen. We zetten een aantal zaken op een rijtje:

Oversimplificatie?

Islamofobie wordt hier vrij vertaald naar ‘angst voor moslims’, wat niet klopt. Islamofobie is de angst voor de islam met zijn politieke agenda. De islam heeft een uitgebreid wetboek, de Sharia, die voor ons een aantal ‘heikele punten’ bevat. De Sharia preekt de superioriteit van de man over de vrouw, schrijft zeer strenge straffen (foltering) voor, voor zowel misdrijven als het schenden van bepaalde moslimgebruiken en maakt alle vrije meningsuiting onmogelijk. Bovendien staat de islamitische rechtspraak onder toezicht van een niet-democratisch verkozen theoloog of imam. Daarom is islamofobie geen irrationele oversimplificatie maar een gezonde reflex tegen de bedreiging van ons democratisch rechtssysteem.

Negatieve beeldvorming en stereotypes?

Wanneer op Arabische televisie imams, de religieuze leiders van de islam, openlijk de zelfmoordterroristen prijzen om hun moed dan bepalen zij het beeld dat het Westen van moslims heeft en werken ze de negatieve beeldvorming in de hand. Wanneer er op 11 september na de aanslag op de WTC-torens moslims op straat komen om feest te vieren, wanneer een cartoonist met de dood bedreigd wordt naar aanleiding van een spotprent, een regisseur op straat wordt vermoord omwille van zijn kritiek…

De islam zit inderdaad met een imagoprobleem, maar heeft dit niet alleen aan de media te danken.

behead_those_who_insult_islam_web.jpg

Een conferentie “tegen intolerantie jegens en discriminatie van de moslims” dan maar?

Tegenwoordig lijkt zelfs de Westerse cultuur een bedreiging of belediging voor moslims (varkensvlees, korte rokjes, alcohol,…) en is halal-eten op school de enige uitweg om de lieve vrede te bewaren. Wij vragen ons af over welke discriminatie en intolerantie de NGO’s het dan wel hebben.

SIOE is van mening dat spirituele en religieuze belevingen diep persoonlijke aangelegenheden zijn die geen plaats hebben in het politieke debat. SIOE wil geen sharia hier, staat voor democratie, niet theocratie, en wil de islamisering van Europa stoppen.
Racisme is de laagste vorm van menselijke domheid maar islamofobie is het hoogtepunt van gezond verstand.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: