SIOE BELGIË

Racism is the lowest form of human stupidity, but Islamophobia is the height of common sense

Het verhaal van Theo van Gogh

Posted by sioebelgie op oktober 17, 2007

theo_van_gogh.jpgOp een dinsdagmorgen in November reed Theo van Gogh langs een park in het hartje van Amsterdam. Hij was niet zomaar een man; hij was een provocateur, een filmregisseur en een gedreven voorvechter van de vrije menigsuiting. Geen enkel heilig huisje dat hij niet in vraag stelde of ongeroerd liet. Ook de islam niet…

Maar de wereld van vandaag houdt zich niet bezig met de veiligheid van de open minded en de vrije burgers. De tragedie die volgde op deze dinsdag in november was een gruwelijke herinnering aan dit feit. Theo werd op klaarlichte dag neergeschoten in het hoofd en afgeslacht met een mes in het midden van de straat omdat hij zijn mond had opengedaan over de gruweldaden van de islam. Hij stierf voor het basisrecht op vrije meningsuiting en het recht om kritiek te uiten. Een recht dat we allen denken te bezitten, maar een recht dat ons gestolen lijkt.

Hoe kunnen we democratie buiten onze grenzen promoten, als we dit recht zelfs voor onze eigen burgers niet kunnen veiligstellen?

Op 2 november lassen we daarom een moment van bezinning in. Laat deze dag ons eraan herinneren dat we niet langer in een vrije maatschappij leven, en dat er mensen aan de macht zijn die ons dat basisrecht negeren waarop onze democratieën gebouwd zijn. Laten we op deze dag Theo Van Gogh gedenken en de mensen die ook vandaag moedig de theocratische onderdrukking trotseren. Laat ons op deze dag gedenken dat er constant mensen in angst leven voor de religieuze politie die door de straten patrouilleert.

Laat ons op deze dag een man gedenken die de vrije meningsuiting verpersoonlijkte. Laat ons op deze dag Theo Van Gogh gedenken.

(Bron: SIOE internationaal )

SIOE Nederland heeft het tijdstip en de plaats waarop Theo Van Gogh herdacht zal worden gewijzigd!!!

kaars.jpg

Wie samen met SIOE Nederland bloemen wil leggen en een minuut stilte wil houden -komt op 2 november om 19u naar het Oosterpark te Amsterdam en niet in de Linnaeusstraat in Amsterdam. Voor verdere informatie kunt u terecht bij SIOE Nederland.

Het controlversiële filmpje van Van Gogh ‘submission, Part I’ kunt u hier bekijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: