SIOE BELGIË

Racism is the lowest form of human stupidity, but Islamophobia is the height of common sense

Niets aan de hand

Posted by sioebelgie op oktober 19, 2007

***Belangrijk! SIOE Nederland wijzigt tijdstip en plaats herdenking van Theo Van Gogh. Alles gaat door op 2 november om 19u in het Oosterpark te Amsterdam en niet in de Linnaeusstraat ***

kaasmeisje.jpgNa de rellen in Amsterdam- Slotervaart komt opnieuw de kwestie van islamextremisme aan de oppervlakte. Eerdere nieuwsberichten uit Nederland hadden het al over de toenemende radicalisering van de islam. Hierover werd enkel kort melding gemaakt in de kranten. De politieke wereld negeerde het feit. Nu, na de steekpartij in het politiekantoor, is er weinig ontkennen aan, hoewel dat eerst geprobeerd werd. De eerste berichtgevingen vertelden dat de dader waarschijnlijk een Nederlandse blanke jongen was, even werd zelfs geopperd dat het een Engelstalige kerel moest zijn die de pedalen was kwijtgeraakt. De pers vertrouwde de zaak niet en inderdaad, even later lekte het bericht dat het om ene Bilal B. ging. Vreemd. Ze hadden het stoffelijk overschot van de dader –even onder het laken piepen had al wat betere informatie over de identiteit verschaft – en bovendien was de jongeman bekend bij de politie. Zijn naam werd zelfs verschillende malen in verband gebracht met de hofstadgroep. Problemen met identificeren en vingerafdrukken? Ga weg!

Als er in Nederland radicalisering aan de gang is, moet de politiek daarop reageren, zoniet spreken we van schuldig verzuim. De struisvogelpolitiek die – ook in België – gevoerd wordt drijft dit extremisme op de spits en moedigt het zelfs aan! De rellen worden toegedekt met de mantel der liefde –volgens de politie was het in de nacht van 16 oktober hartstikke rustig aan de slotervaart… tussen de vliegende stoeptegels door – en de situatie lijkt nu wel onder controle. Slaap zacht Nederland…

In recente interviews verklaren verschillende Nederlandse politici plots dat er komaf moet worden gemaakt met deze jonge relschoppers omdat zelfs de imams hen niet meer in de hand hebben. Ik sta perplex. De wegen van de ordehandhaving zijn ondoorgrondelijk.

Wanneer we deze toestanden zien, wordt weer duidelijk waarom organisaties als SIOE zich inzetten. Als er geen drukkingsgroepen zijn die de politici een geweten schoppen, wordt er niets ondernomen en is er niets aan de hand. Als journalisten niet zo nieuwsgierig waren geweest, waren de feiten zelfs niet aan het licht gekomen. Slaap zacht Nederland, de regering heeft alles onder controle.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: