SIOE BELGIË

Racism is the lowest form of human stupidity, but Islamophobia is the height of common sense

Een eerste verslag over de demonstratie in Londen.

Posted by sioebelgie op oktober 30, 2007

In een artikel op A Tangled Web, een site die de hedendaagse politiek op ‘eigen wijze’ analyseert, wordt de demonstratie in Londen beschouwd. We vertalen:

demonstranten.jpgMisschien moet ik dit artikel beginnen met een verwijzing naar een ander artikel dat reeds gepubliceerd werd door indymedia, genaamd “15 eenzame fascisten protesteren in centraal- Londen” . Zoals van indymedia wel te verwachten viel, is deze headline op zijn zachtst gezegd “onnauwkeurig”. Vooral de stelling dat het hier om “15 fascisten” zou gaan is –uiteraard- sterk misleidend, het aantal aanwezige fascisten wordt ruimschoots overschat. In feite waren er geen fascisten te bespeuren – met de mogelijke uitzondering van de indymediafotograaf.

Ondanks de vele inspanningen van links om SIOE als tuig, nazi’s, skinheads of andere genocidelievende psychopaten voor te stellen, waren de aanwezige demonstranten- zo’n vijfig à zestig mensen uit alle hoeken van Europa en daarbuiten- respectabele mensen uit alle segmenten van de bevolking: christenen, joden en atheïsten, jong en oud, mannen en vrouwen, blank en zwart… Sommigen waren in het verleden politiek actief, anderen waren qua politiek niet verder gekomen dan de stembus. Wat deze groep samen bracht, was een gedeelde bezorgdheid om de bedreiging van Europa door de islam en hun vastberadenheid daar iets aan te doen. Ook de Egyptische koptische christenen waren vertegenwoordigd. Ze betoogden tegen de wereldwijde vervolging door de Egyptische regering en islamitische groeperingen en klaagden de moorden aan op nieuwe christenen (ex-moslims) en hun familie.

img_0608.jpg

De betoging verliep vreedzaam. Na een uurtje wachten aan Whitehall Place, onder het waakzame oog van de politie en camera’s, wandelden we via de Victoria-embankment naar Temple place, waar Stephen Gash een speech hield.

[…] Achteraf beschouwd was de betoging een succes. Dit was het eerste keer dat dergelijke betoging plaatsvond in het Verenigd Koninkrijk, ondanks de felle tegenkantingen van links. Bovendien raakten enkele voorbijgangers, die niets van de organisatie afwisten, in de speeches geïnteresseerd en gingen ze een gesprek aan met de organisatie. Hopelijk heeft dit bij de geïnteresseerden een vonkje bewustzijn doen overslaan.

De bedreiging van Europa door islamisering en de onverzoenbaarheid van Westerse met de islamitische houdingen zijn momenteel belangrijke thema’s in Groot-Brittannië. Eindelijk hebben de mensen een stem gevonden waarmee ze hierover kunnen spreken: SIOE.

Op een site van Eternal Revolution is een gelijkaardig verslag te vinden.

Advertenties

Eén reactie to “Een eerste verslag over de demonstratie in Londen.”

  1. […] Met dank aan SIOE België […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: