SIOE BELGIË

Racism is the lowest form of human stupidity, but Islamophobia is the height of common sense

Saudiërs vallen door de mand.

Posted by sioebelgie op oktober 31, 2007

Dat Saudi-Arabië een streng moslimland was, dat wisten we onderhand wel. Deze maand bijvoorbeeld haalde het land minder fijne krantenkoppen. “7000 zweepslagen voor homo’s in Saudi-Arabië – 4 okt”. “Godsdienstvrijheid Saudi-Arabië minimaal – 18 okt(te vinden in onze huisbibliotheek ‘multimedia’) De demonstratie in Kopenhagen een week geleden was er net tegen gericht om de mensenrechtencomissie uit Saudi-Arabië, die de Denen een cursus mensenrechten kwamen leren, een spiegel voor te houden. Hoe kun je de Sharia, een wetboek dat vrouwen onderdrukt en foltering goedpraat, toepassen en het woord ‘mensenrechten’ zonder blikken of blozen in de mond nemen? Kan een land dat de VN-verdragen over de mensenrechten aan de kant schuift hier in Europa überhaupt nog een erehaag en officiële ontvangst krijgen?

erehaag.jpg

Ja, zo moeten Britse diplomaten gedacht hebben, want dit weekend werd een Saudische delegatie vrolijk ontvangen in hartje Londen. We waren getuige van de voorbereidingen op 26 oktober, na de demonstratie: Militaire parades voor Buckingham Palace blokkeerden het hele stadscentrum, de hele laan voor het paleis werd ontsierd met Saudische vlaggen (Met als spreuk erop: “La ilaha Ila Allah Muhammada Rasulu allah” of “Er is geen andere god dan Allah en Mohammed is zijn profeet”, wel 20 keer na mekaar) en het metronet in het centrum lag zo goed als plat.

 

Wat was er dan zo speciaal aan deze ontvangst? De afschaffing van de sharia? De verlossende scheiding van kerk en staat en het onderschrijven van de mensenrechten? Niets daarvan! Arrogant als we hen kennen kwamen ze ook nu weer eisen stellen. De Saudische koning had namelijk een paar –al zeggen we het zelf- eigenaardige klachten:

“Westerse landen moeten meer doen tegen internationaal terrorisme, zei de Saoedische koning Abdullah in een interview met de BBC.” Volgens de Saoedische koning faalt de internationale gemeenschap de diverse inlichtingendiensten effectief te laten samenwerken en informatie te laten uitwisselen. […] De abominabele Saoedische reputatie op het gebied van mensenrechten irriteert ook veel Britten, die vinden dat hun regering Riyad daarop veel strenger moet aanspreken. Ten slotte is er nog het belangrijke feit dat Saoedi-Arabië één van de grootste exporteurs is van jihadisten. Osama bin Laden, om er maar eentje te noemen. Veertien van de negentien kapers die de aanslagen op 9/11 pleegden, hadden de Saoedische nationaliteit. Van de in totaal 227 gezochte Al-Qaidaterroristen zijn zeker 49 Saoedi’s. Volgens schattingen bestaat het merendeel van de jihadstrijders in Irak uit Saoedi’s. Het rabiaat anti-westerse, antisemitische en gewelddadige gedachtegoed van Al-Qaida is veelal van Saoedische makelij, met reden. De door het machtige koningshuis enige toegestane godsdienst is de wahabitische stroming van de islam, een ultrapuriteinse en intolerante versie van de godsdienst die in de duizenden moskeeën in het land wordt verkondigd. Als gevolg van het zeer beperkte curriculum hebben Saoedische onderwijsinstellingen de afgelopen decennia voornamelijk mannen voortgebracht die bedreven zijn in een extremistische islam. Riyad heeft zijn intolerante islam wereldwijd verspreid door overal de bouw van op wahabitische leest geschoeide moskeeën en koranscholen te sponsoren. Saoedi-Arabië was één van de twee landen die het taliban-bewind in Afghanistan officieel erkende, ook tijdens de Amerikaans geleide inval in dat land. En ga zo maar door.”

londen-demo-032.jpgAi beetje pijnlijk. Zeker nu ook een rapport is verschenen van de Britse denktank Policy Exchange, waarin men na uitgebreid onderzoek concludeert dat in Britse moskeeën opgeroepen wordt tot haat. Ook in de Centrale moskee bij Regent’s Park, een gebedshuis gefinancierd door Saudi-Arabië met een Saudische diplomaat als directeur, zijn boekjes te koop “… waarin moslims worden opgeroepen afvalligen te onthoofden en overspelige vrouwen te stenigen. Ze ‘creëren ze een klimaat van intolerantie en minachting voor niet-moslims dat kan worden uitgebuit door gewelddadige jihadisten.”

Het Brits koningshuis heeft zijn bekomst nu wel gehad van dit Saudisch gedoe. SIOE kijkt dan ook uit naar hun lidmaatschapsbijdrage.

Advertenties

3 Reacties to “Saudiërs vallen door de mand.”

  1. Anti-PedoCultuur said

    Ja Saudi heeft geld en jullie niet, het krijgt jullie naar beneden als ze willen en jullie niet!! Dus mond toe en …[verwijderd wegens ongepast taalgebruik]

  2. sioebelgie said

    @anti-pedo: hm, na de feiten in Kopenhagen en rekening houdend met de veiligheidsrisico’s die aan de betogingen verbonden zijn, vind ik dat de verwijten aan het adres van SIOE totaal onterecht zijn. We zijn niet van plan ons de mond te laten snoeren. Niet door geld en niet door geweld.

    De Saudi’s hebben inderdaad geld (en dus ook macht), zolang de olievoorraad strekt. Leve de groene energie! 😉

  3. […] Met dank aan: SIOE België […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: