SIOE BELGIË

Racism is the lowest form of human stupidity, but Islamophobia is the height of common sense

Eerste berichten uit Marseille

Posted by sioebelgie op december 8, 2007

Vandaag, om 13u, ging SIOE in Marseille betogen. De stoet vertrok vanuit de rue Henri Barbusse waar zo’n hondertal betogers kwamen opdagen. Naar verluidt verliep alles rustig: er werd geen tegenbetoging gehouden en de SIOE-demonstranten werden begeleid door een grote groep agenten.

Met deze betoging wilde SIOE protesteren tegen de bouw van moskeeën in Europa (in het bijzonder tegen de bouw van een kolossale moskee in Marseille) en wilden we de aandacht vragen voor de hele islamisatieproblematiek die daarmee gepaard gaat:

  • Het feit dat de fondsen voor de moskeeën voor een groot deel uit Saoedi-Arabië komen, een land dat uiterst intolerant staat tegenover niet-moslims en één van de radicaalste stromingen binnen de islam propageert.

  • De wereldwijde vernietiging van niet-islamitische gebedsgebouwen (zoals kerken en boeddhistische tempels) door moslims. Sommige van deze tempels en beelden waren meer dan tweeduizend jaar oud!

  • De ondoordachte en willekeurige bouw van moskeeën en de daaraan gekoppelde illusie van integratie.

Op 23 november 2007, overhandigde de burgemeester van Marseille reeds de sleutel van de moskee. Dat betekent dat er toestemming werd gegeven voor de bouw van de moskee aldaar. We weten echter dat de bouw van moskeeën in Europa hiermee niet beëidingd is.

grote-moskee-van-brussel.jpg In 2004 bijvoorbeeld stonden in België al zo’n 328 moskeeën. Speciale aandacht verdient de zogenaamde Grote Moskee aan het Brusselse Jubelpark (foto links). Deze moskee wordt in het algemeen beschouwd als één van de broeihaarden van het extremisme in ons land. De Belgische Staatsveiligheid houdt deze moskee in het oog, omwille van de financiële banden van deze moskee met Saoudi-Arabië. (…) In de strijd om de controle over deze moskee (en de bijhorende fondsen) wordt in 1989 de imam ervan trouwens vermoord door Marokkaanse terroristen. Eén van de strijdende fracties is intussen uitgegroeid tot een groep die actief steun verleent aan jihadi’s in Bosnië, Algerije, Palestina, Tsjetsjenië…

Moniquet in een interview met het weekblad Humo van 23 maart 2004. Moniquet is directeur van het European Strategic Intelligence and Security Center, en tevens consulent inzake terrorisme voor CNN.

De strijd tegen de bouw van moskeeën moet dus onverminderd doorgaan. Houd daarom onze ‘actiekalender’ in de gaten!

Een uitgebreid verslag (met foto’s) over de demonstratie in Marseille volgt later.

Advertenties

Eén reactie to “Eerste berichten uit Marseille”

  1. Steve (Brussels) said

    En het is Koning Boudewijn die er destijds nog voor gezorgd heeft dat in het Jubelpark deze extremistische moskee mocht gebouwd worden. Dit gebeurde op aanvraag van de toenmalige Koning van Saudi Barbaria.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: