SIOE BELGIË

Racism is the lowest form of human stupidity, but Islamophobia is the height of common sense

Vlaanderen heeft vanaf 2008 zes erkende moskeeën

Posted by sioebelgie op december 22, 2007

Vlaams minister van Inburgering en Binnenlands Bestuur Marino Keulen (Open Vld) heeft de eerste zes moskeeën in Vlaanderen officieel erkend. Het gaat om vier Turkssprekende moskeegemeenschappen, een Marokkaanse en een Pakistaanse.

Wat betekent dit concreet?

 • vanaf 2008 krijgen deze moskeeën subsidies
 • hun imams krijgen een loon
 • hun imams krijgen een pensioen

Vanaf volgend jaar subsidieert de Vlaamse overheid ook 30 procent van de bouwkosten voor de infrastructuur van de moskee terwijl de provincies instaan voor de werkingskosten.

Bron: De morgen van 22 december

Goed. België steunt de vrijheid van godsdienst. Maar wanneer komt er controle op wat er binnen deze moskeeën gepredikt wordt? Is de kans niet akelig groot dat dit gemeenschapsgeld gebruikt wordt om diezelfde gemeenschap te bestrijden?

Wordt vervolgd…

UPDATE: Het Vlaams Belang verzet zich tegen de officiële erkenning van zes moskeeën in Vlaanderen en trekt naar de Raad van State omdat niet aan de erkenningsvoorwaarden zou zijn voldaan. De moskeeën krijgen vanaf volgend jaar subsidies en krijgen de imams een loon. Ze kregen gisteren een erkenning van Vlaams minister van Inburgering en Binnenlands Bestuur, Marino Keulen (Open Vld).

Bron: Het laatste Nieuws van 24/12 

Advertenties

2 Reacties to “Vlaanderen heeft vanaf 2008 zes erkende moskeeën”

 1. Steve (Brussels) said

  Erdogan heeft destijds nog gezegd: “Onze moskeeën zijn onze kazernes, hun koepels onze helmen en hun minaretten onze bajonetten”.

  Het gaat hier om een marokkaanse, een pakistaanse en vier turkse moskeeën. Zo financieren wij de jihad van Islam International NV die er continu voor zal ijveren ons te bekeren ofwel ons uit te roeien volgens de voorschriften van de Heilige Koran.

  Salaam Aleikum dhimmi’s !

 2. Grim said

  Steve heeft groot gelijk. Maarja de meeste mensen blijven weer met paardelappen op hun ogen rondlopen. Het word tijd dat de mensen het beginnen te beseffen en er iets aandoen nu het nog kan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: