SIOE BELGIË

Racism is the lowest form of human stupidity, but Islamophobia is the height of common sense

Op naar 2008

Posted by sioebelgie op december 28, 2007

Voor we overgaan naar het jaar 2008 willen we toch even het jaar 2007 herbeschouwen. Voor SIOE was het zeker en vast een bewogen jaar! We beginnen bij september, waar het voor SIOE België allemaal begon.

marseille2.jpggillian.jpgfotogallerij.jpgcartoon1.jpg

September

Op de verboden betoging in Brussel, op 11 september, komen de leden en sympathisanten van SIOE voor het eerst bijeen. Het luxemburgplein is sterk bewaakt en er gebeuren arrestaties. De overige leden van SIOE verzamelen in een cafétje op het luxemburgplein waar Anders en Gash een korte speech houden. Achteraf wordt de internationale organisatie op poten gezet: Wie heeft tijd voor een site? Wie doet mee aan komende acties? SIOE heeft er zin in! Terug uit Brussel begint ook deze redactie met een eigen site. SIOE België is geboren! Van dan af verschijnen onze eerste artikels op het net.
Een blik op het nieuws van september:
De Zweedse cartoonist Lars Vilks wordt door moslimextremisten met de dood bedreigd evenals zijn hoofdredacteur die toeliet dat de tekeningen gepubliceerd werden.
In België klagen gynaecologen over de moeilijkheden met moslimmannen die een mannelijke gynaecoloog weigeren om hun vrouw te laten verzorgen.

Oktober

21 oktober: SIOE Denemarken en SIAD betogen tegen de komst van de koning van Saudi-Arabië, die de Denen over mensenrechten komt onderwijzen. (Inderdaad, Saudi-Arabië, het land dat berucht is voor zijn folterpraktijken) Enkele fanatici willen de demonstratie verhinderen en vallen de demonstranten aan. De SIOE-leden laten zich echter de mond niet snoeren, en gaan met de actie verder! Dit incident heeft de leden dichter bijeengebracht, het belang van onze actie versterkt en de aandacht voor veiligheidsmaatregelen verscherpt.
26 oktober: Alweer actie. Ditmaal in Londen. De betoging verloopt probleemloos. Stephen Gash houdt er een fijne speech in een parkje in centraal Londen en weet de aandacht van een aantal toevallige passanten te trekken. De media geven het voorval (te) weinig aandacht, maar de journalisten die toch aanwezig zijn, luisteren geboeid naar de demonstranten. (Waar zijn al die extremisten en racisten plots naar toe? :-p)
Een blik op het nieuws:
Het AIVDS waarschuwt voor een radicale islam.
Er zijn relletjes in Amsterdam nadat een jonge moslim, Bilal B. wordt neergeschoten tijdens zijn steekpartij in het politiekantoor. Pas na een week keert de rust zo goed als terug.
De koning van Saudi-Arabië verwijt het Verenigd Koninkrijk te weinig te ondernemen tegen terrorisme. De Britten zijn woedend.

November

Op 2 november geeft SIOE België (net zoals de andere SIOE-afdelingen) bloemen af aan de Nederlandse ambassade ter herdenking van, Theo Van Gogh, een man die werd vermoord omdat hij islamkritisch was. De ambassades reageren positief. In Nederland wordt een herdenking gehouden bij het herdenkingsmonument voor Van Gogh, de schreeuw. Heel wat mensen komen opdagen, zelfs Eshan Jami is aanwezig. Er heerst een serene sfeer.
In het nieuws:
Engelsen zijn woedend over en plan van het linkse Labour om Kerstmis ‘rustiger aan te doen’ om de Islamieten niet voor het hoofd te stoten.
In Saudi-Arabië wordt een meisje veroordeeld tot zweepslagen nadat ze verkracht werd. Het hof verzwaart de straf nadat ze de zaak in de media bracht.
Een Britse leerkracht wordt gearresteerd nadat ze de kinderen uit haar klas had toegelaten hun teddybeer mohammed te noemen. Er hangt haar een zware straf boven het hoofd (extremisten eisen zelfs de doodstraf), maar na enkele dagen mag ze dan toch het land verlaten.

December

Op 8 december is er betoging in Marseille. Deze betoging is specifiek gericht tegen de bouw van de grote moskee daar. Zo’n 100-tal mensen zijn aanwezig. Ook nu weer verloopt alles rustig. Hoewel de bouw van de moskee verdergaat (de plannen werden nog voor de demonstratie goedgekeurd) heeft SIOE onze politici duidelijk gemaakt dat ze actie zal ondernemen bij verdere plannen en dat er wel degelijk ontevredenheid over de moskeeën bestaat. Genoeg is genoeg!
In het nieuws :
De foto’s van Sooreh Hera, met daarop Iraanse homo’s met een masker van Mohammed en Ali op, worden uit het Haags museum geweerd. Hera zelf ontvangt doodsbedreigingen.
Doekle Terpstra organiseert een anti-wildersbeweging. “Wilders is het kwaad en dat kwaad moet worden gestopt”, luidt de slogan.
Nederlandse moslims kunnen zich voortaan laten begraven op daarvoor voorziene begraafplaatsen.
Terreuralarm in Brussel na ontsnappingspoging Trabelsi. De veertien terreurverdachten gaan vrijuit.

Januari 2008!

Maar daar stopt het niet. Ook voor 2008 heeft SIOE al actieplannen klaar! Zodra alles georganiseerd en gepland is, maken we de details bekend. Houd onze actiekalender in de gaten!

Tot slot onze wensen voor 2008:

Dat islamkritici hun vrijheid terug mogen krijgen en zonder angst voor aanslagen kunnen leven.

Dat er meer vrijheid van mening kan zijn.

Dat er geen aanstoot meer wordt genomen aan teddyberen, foto’s, voetbal T-shirts, filmpjes, kinderboeken, cartoons, mensen, …

Dat de terreuraanslagen ophouden en dat de rede terugkeert.

2008.jpg

Advertenties

Eén reactie to “Op naar 2008”

  1. freddy said

    Ik hoop op minder islam in 2008.Dank u

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: